Udgivet 30.03.2023

Læsetid: ca. {0} minut[ter]

Fire nye, unge landmænd tager Instagram-stafetten videre på @derforlandmand

Innovationscenter for Økologisk Landbrug står nu klar med fire unge landmænd, der skal være de nye øko-instagrammere på @derforlandmand

De sidste to år har unge landmænd fyldt Instagram-kanalen @derforlandmand med indhold fra deres hverdag for at vise andre unge – og resten af samfundet – hvordan landbruget ser ud fra et ungt perspektiv.
Innovationscenter for Økologisk Landbrug står bag kanalen, og formålet er at tiltrække flere unge til landbruget for at sikre, at vi også i fremtiden producerer økologiske fødevarer i Danmark. Nu er fire nye, unge landmænd udvalgt til at tage stafetten videre.

En af dem er 21-årige Anna Mikkelsen, der er uddannet fra Kalø Økologisk Landbrugsskole og arbejder på den økologiske gård Dalsgaard og Barsøe i Sønderjylland.

”Jeg glæder mig til at vise andre unge, hvor fedt landbrugslivet er. Man arbejder ude i den friske luft, man ser ting gro, og man er herre over sin egen hverdag. Mit mål er at få flere unge med ind i et fællesskab med interesse for landbrug.” 

Kanalen har vokset sig til en stor succes med knap 3.500 følgere og med oplag fra stald og mark, der har fået tusindvis af visninger, nogle af dem over 100.000 visninger. Alt sammen takket være de unge, der driver kanalen.

Se og følg @derforlandmand på Instagram

Foto: Fie Frøling

”Jeg synes, det er lidt grænseoverskridende at få så stort et publikum, men det er også en spændende og vigtig opgave, og det vægter højere,” fortæller Anna Mikkelsen med et smil.

Også 20-årige Celine Boysen glæder sig til at være en af de nye instagrammere bag @derforlandmand. Hun går på Bygholm Landbrugsskole og arbejder med grise hos Bovbjerg Økologi.

”Jeg oplever, at der er mange fordomme og rygter om landbruget, så jeg vil gerne være med til at formidle, hvordan hverdagen faktisk ser ud, så der kommer mere viden ud. Jeg vil gerne vise de værdier og kvaliteter, vi har i dansk landbrug, så vi også kan bevare det som et godt erhverv i Danmark for fremtiden,” fortæller hun.

”Jeg glæder mig til at lave indhold til @derforlandmand, fordi jeg synes, det er en vigtig opgave, og jeg glæder mig til at få et godt sammenhold med de andre unge.”

18-årige Frederik Stordal Poulsen og 19-årige Michelle Gjerdrum er de to andre, der er med på holdet af i alt fire unge landmænd, der fra nu af og det næste år skal stå for indholdet på Instagram-kanalen @derforlandmand. De har allerede været samlet til et opstartsseminar og vil få løbende sparring med en professionel instagrammer.

”Vi er vildt imponerede over, hvor meget det seneste hold af unge landmænd har udviklet sig undervejs og taget kanalen til sig med personligt og professionelt indhold, og vi glæder os til at følge de nye fire unge på Instagram. Vi har i den grad brug for at sikre tilgangen til vores erhverv og understøtte kommende etableringer og generationsskifter, og det håber vi, kanalen kan bidrage til,” fortæller projektleder Jens Peter Hermansen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

De fem unge landmænd, der har stået bag profilen siden foråret 2022, er Denine Nissen, Laura Cecilie Torp Søgaard, Victor Leth, Maria Gudsø Jensen og Carl Johan Bruun Hansen. Nu giver de stafetten videre til det nye hold.