Om os

Innovationscenter for Økologisk Landbrug er centrum for udviklingen af det økologiske landbrug i Danmark. Vores formål er at drive forskning og forsøg, så vi sikrer, at økologien udvikler sig. Det gør vi med udgangspunkt i de fire økologiske principper og FN’s 17 Verdensmål med et mere bæredygtigt landbrug som målsætning.

Samtidig vil centeret indsamle og formidle viden om økologi for at skabe udvikling til gavn for jordbrugssektoren på teknisk, økonomisk og miljømæssigt optimal vis i overensstemmelse med god forskningsskik og uafhængigt af andre interesser.

I innovationscenteret bidrager vi til, at Danmark fastholder positionen som verdens førende økologiland, blandt andet ved at stå i spidsen for klimaløsninger til landbruget, der skal sikre, at økologisk landbrugsproduktion kan reducere sit klimaaftryk og blive klimaneutralt i 2050.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug er etableret som et selvstændigt almennyttigt selskab af Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer i 2021. Innovationscenteret er uafhængigt af særinteresser og samarbejder bredt med danske og udenlandske videninstitutioner.

Pressekontakt

Kirsten Holst Sørensen

Adm. direktør

Peder Bligaard

Vicedirektør

Luk (Esc)