Udgivet 02.01.2023

Læsetid: ca. {0} minut[ter]

Cases om generationsskifte og udvikling af bedrifter

Se eksempler med landmænd, der har overtaget eller overvejer at opstarte og udvikle økologiske landbrug.

Forretningsudvikling på Lophave Hereford

Martin Skamriis ejer 20 procent af slægtsgården Lophave Hereford i Nordjylland. For at udvikle og øge det direkte salg af kød fra gården har han fået ny viden om potentialet i forretningen og udviklet et månedligt familieråd.
Se video på YouTube

Generationsskifte på Kroghsminde

Hos familien Krogh i Vestjylland er hele familien inddraget i overvejelserne om gårdens fremtid, hvor far Jens og søn Andreas er hovedpersonerne i generationsskiftet. 
Se video på YouTube


Generationsskifte på Holmsgaard

Filip Mark Friis har overtaget sit fødehjem Holmsgaard med 120 malkekøer og i processen har han fået sparring til at udvikle og tilpasse produktionen i en mere bæredygtig retning. Han tænker bl.a. i selvforsyning, danskproduceret protein, dyrevelfærd og ko-kalv relation.
Se video på YouTube

 

Generationsskifte på Holtgaard

Hos familien Kjær Sørensen på Holtgaard ved Odder drøfter Anne og Helge overdragelse af gården med sønnen Jeppe og hans kæreste Elisa. Familien et spadestik dybere i samtaler og beslutninger, der kan være følsomme, når familie og virksomhed er to sider af samme sag.
Se video på YouTube

 

Drømmen om en gård

Tanja og Jesper Vall bor på en lille, næsten jordløs ejendom ved Nibe. De har begge fuldtidsarbejde, men drømmer om at købe en lille gård og slå sig ned som økologiske landmænd. 
Se video på YouTube

 

Tvedemose: Grøn forretningsudvikling

Tvedemose champignongartneri er en familievirksomhed, hvor tre generationer arbejder sammen. For at dyrke økologiske champignon skal der skaffes en masse hønsemøg. Derfor har Tvedemose købt tre gårde med økologisk æg- og hønnikeproduktion i frugtplantager, som den yngste generation, Frederik Hansen, har ansvaret for.

Med købet udvider Tvedemose sit produktsortiment og får nye udviklingsmuligheder. "Vi prøver at få så meget som muligt til at cirkulere mellem gårdene så bæredygtigt som vi kan," fortæller Frederik Hansen. 
Se videoen på YouTube