Udgivet 07.03.2023

Læsetid: ca. {0} minut[ter]

Appen Efterafgrøder

Et opslagsværk og blandingsmodul over efterafgrøder, der skal hjælpe i planlægningen med valg, sammensætning og udsædsmængde.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug udgav i 2022 appen Efterafgrøder som en del af projektet Kraftige Efterafgrøder.

Appen kan bistå landmænd og konsulenter i planlægningen af deres efterafgrøder. Appen indeholder et opslagsværk over efterafgrødearter, hvor man for hver art kan læse om bl.a. vinterfasthed, sådybde, tusindkornsvægt, rodtype og meget mere. Opslagsværket kan dermed bidrage med en basisviden om arterne hvilket giver et optimalt beslutningsgrundlag i valget af efterafgrøde.

For uden efterafgrødekataloget indeholder appen et blandingsmodul, som gør det muligt at sammensætte efterafgrødeblandinger, samt at få beregnet et forslag til udsædsmængde af de forskellige arter i blandingen. Der skal angives nogle få parametre, såsom såtidspunkt og -metode, samt en forholdsmæssig fordeling af arterne i blandingen, hvorefter den indbyggede beregningsmotor kan estimere udsædsmængden af de forskellige arter. Hver blanding kan gemmes i appen og senere redigeres, kopieres eller eksporteres på mail.

Hent app'en i Play Store (Android)

Hent app'en i App Store (iPhone)