High Quality Grass-fed Organic Beef for Sustainable Eating behavior - GrOBEat
Introduktion
GrOBEats formål er at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilket i følge de nyeste hypoteser i forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.
Projektet har følgende aktiviteter:
- Udvikling af en produktionsstrategi, der udnytter individuelt vækstpotentiale for at opnå produkter med høj kvalitet.
- Kvantificering af effekten på den græsbaserede fodringstrategi.
- Undersøge, hvordan højkvalitets-kød fra produktionsstartegien påvirker forbrugerens spiseadfærd ift. mæthedsfornemmelse og velbefindende.
- Formidling af resultater omkring kødets kvaliteter målrettet alle aktører i værdikæden for græsbaseret kalve- og oksekød fra ungdyr.
- Modellere effekterne af produktionstrategien på miljøindikatorer for alle dele af værdikæden.
Effekten af projektet GrOBEat er, at der findes en rentabel og bæredygtig løsning på udnyttelsen af de ressourcer, der i dag bliver tabt gennem de tyrekalve, der fødes i mælkeproduktionen.
Forventede resultater
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2023. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.
Projektresultater 2023
Tilgår.