Vellykket Øko-markdag tiltrak over 800 mennesker på tværs af branchen

Onsdag 12. juni var hele øko-Danmark samlet på markerne hos landmand Henrik Jessen i Almind ved Kolding. Her fandt den anden udgave af Øko-markdag nemlig sted som sommerens største event for hele det økologiske landbrug, og arrangørerne melder om mere end 800 deltagere fra hele branchen.

13. juni 2024

Markerne var fyldt op med alt fra radrensere og vinterrug til frøblandinger og skovlandbrug. Dagen bød nemlig både på demonstrationer af nye maskiner og robotter sammen med oplæg i et videnstelt og en række udstillere og marker med forskellige afgrøder, og i et særskilt afsnit var der arrangement for professionelle køkkener og detailhandlen med fokus på økologiske råvarer.

- Det er spændende at se markforsøg og nye maskiner på en måde, der er meget håndgribelig og tæt på det, vi selv arbejder med i marken, fortæller økologisk landmand Nikolaj Dalsgaard, der var blandt dagens deltagere.

- Og så kommer jeg her også i høj grad for det sociale, fordi det er en god anledning til at møde sine kolleger fra hele landet, tilføjer han.

Konsulenter fra rådgivningsvirksomhederne var også mødt talstærkt op og stod klar til faglige snakke.

- Det er jo følelsen af at være en stor familie, der er samlet, når der er events som Øko-markdag og Økologikongres, hvor alle fra den økologiske branche er sammen, smiler Carsten Hvelplund, der er afdelingsleder i VKST Økologi.

- Vi er her for at vise flaget, ligesom alle de andre aktører inden for økologisk landbrug, og så har vi en særlig interesse i at vise, hvad vi kan inden for landbrug på Sjælland og øerne, hvor der er andre klima- og dyrkningsforhold end her i Jylland, uddyber han.

- Dagen her er jo fyldt med en bred vifte af specialiseret viden, så der er noget for enhver smag, og vi har alle sammen brug for at blive inspireret og være med i den nyeste udvikling på området, så vi er klar til at tage de næste skridt i de forandringer, som landbruget står overfor.

Også arrangørerne var meget tilfredse med Øko-markdag, der fandt sted første gang i 2022 og næste gang i 2026. 

- Det er så berigende at mærke glæden og nysgerrigheden, der bare vokser, når vi samler hele branchen i det økologiske landbrug til en dag fyldt med ny viden og inspiration til den fortsatte udvikling. Det her er levende innovation, når økologifolk mødes på tværs af branchen og sammen ser på nye veje for dansk landbrug, fortæller Kirsten Holst, direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Bag Øko-Markdag står Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Landbrug & Fødevarer Økologi, Økologisk Landsforening, Velas, VKST, ØkologiRådgivning Danmark, Syddansk Økologi, Agri Nord og ICROFS. De samarbejder desuden bredt med maskinfolk, frøfirmaer m.fl. om aktiviteter på dagen.

Øko-markdag er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug og Den Europæiske Union, NextGenerationEU.  

Pressekontakt:

Læs mere om Linda Michelle Handrup

Linda Michelle Handrup

Konsulent, presseansvarlig

+45 30 23 37 10 limh@icoel.dk