OmlægningFå et gratis tjek af din ejendom

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har i 2022 mulighed for at tilbyde et antal gratis Omlægningstjek til landmænd, gartnere og frugtavlere, som overvejer at lægge driften om til økologi.

I en fremtid, hvor forbrugerne efterspørger flere lokale, økologiske fødevarer, kan omlægning til økologi være en god forretning. Næsten 13 pct. af det, vi spiser i Danmark i dag, er økologisk, og forventningen er yderligere vækst de kommende år. Politikernes mål er at fordoble det økologiske areal inden 2030. Det vil sige, at 25 pct. af landbruget er økologisk om otte år.

Samarbejde med lokale økologikonsulenter

Omlægningstjek består af et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug eller fra lokale rådgivningscentre, som vi samarbejder med. Sammen med landmanden gennemgår konsulenten gårdens produktions- og afsætningspotentiale, så landmanden får et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde i praksis. Det er en lejlighed til at stille spørgsmål om økologi og blive klogere på bedriftens udviklingsmuligheder. Landmanden får efterfølgende tilsendt en rapport, der opsummerer besøg og samtale.

Samarbejde med kommuner

Innovationscenter for Økologisk Landbrug administrerer og organiserer tilbuddet om Omlægningstjek - ofte i samarbejde med kommuner. Kommunernes interesse i omlægning kan være begrundet i ønsker om erhvervsudvikling, styrket biodiversitet, beskyttelse af grundvandet og øget lokal forsyning til institutioner og køkkener med økologisk spisemærke.

Kontakt

Hvis du er landmand, gartner, ansat i en kommune eller med i en producentsammenslutning, så kontakt :

Jens Peter Hermansen, jeph@icoel.dk, 6197 4910

Jens Peter Hermansen

Hvis du er DLBR rådgiver, så kontakt:

Betina Zacher Jensen, bezj@icoel.dk, 2136 7908

Betina Zacher Jensen
Foel
Luk (Esc)