High Quality Grass-fed Organic Beef for Sustainable Eating behavior - GrOBEat

Introduktion

GrOBEats formål er at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilket ifølge de nyeste hypoteser i forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.

Projektet har følgende aktiviteter:

  1. Udvikling af en produktionsstrategi, der udnytter individuelt vækstpotentiale for at opnå produkter med høj kvalitet.
  2. Kvantificering af effekten på den græsbaserede fodringsstrategi.
  3. Undersøg, hvordan højkvalitetskød fra produktionsstrategien påvirker forbrugerens spiseadfærd i forhold til mæthedsfornemmelse og velbefindende.
  4. Formidling af resultater omkring kødets kvaliteter målrettet alle aktører i værdikæden for græsbaseret kalve- og oksekød fra ungdyr. Denne arbejdspakke (WP) er Innovationscenter for Økologisk Landbrug ansvarlig for.
  5. Modellere effekterne af produktionsstrategien på miljøindikatorer for alle dele af værdikæden.
  6. Projektledelse.

Effekten af projektet GrOBEat er, at der findes en rentabel og bæredygtig løsning på udnyttelsen af de ressourcer, der i dag bliver tabt gennem de tyrekalve, der fødes i mælkeproduktionen. 

Forventede resultater

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.

Projektresultater 2024

Artikler

Græs-koncept leverer Høj Kød- og Spisekvalitet. Artikel i ØKOLOGI Inspiration til jordbruget.

Produktivitet og klimaaftryk i græsbaseret studeproduktion. Artikel i ØKOLOGI Inspiration til jordbruget.

Økologiske kalve kan udnyttes bedre. Artikel på ICROFS projektside. 

Artikel i årsskrift 2024 fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Ammetanter giver en god start på kalvelivet.

Folder

Konceptfolder til kantine/storkøkken. En folder, der viser resultaterne fra GrOBEat projektet henvendt til kantiner og storkøkkener.

Konceptfolder til producenter. En folder, der viser resultaterne fra GrOBEat projektet henvendt til mælke- og kødkvægsproducenter.

Film og SoMe

Omtale af debat ved Food Trends and Sustainability

Omtale af Temadag GrOBEat nov. 2024.

Præsentationer og indlæg

Oplæg ved temadag Mogens Vestergaard. Produktion af 3 forskellige slags slagtedyrm. Ammetantesystem og afgræsning.

Oplæg ved temadag Barbara Vad Andersen. Den spisendes oplevelse af kød produceret efter GrOBEat konceptet?.

Oplæg ved temadag Margrethe Therkildsen. GrOBEat koncept kan levere høj kødkvalitet af dyr slagtet ved 3 forskellige aldre.

Oplæg ved temadag Rikke Grønning. Hvordan får man succes med græsfodret kød? Set med kokkens øjne.

Oplæg ved temadag Kirstine Flintholm. Muligheder i fremtidens marked for økologiske slagtedyr.

Netværksmøder, workshop og lignende

Temadag. Introduktion til temadagen med program.

Debatmøde v. "Food, Trends and Sustainability". Deltagelse i debat: Oksens rolle i fremtidens fødevaresystem.

Deltagelse i netværksmøde med køkkener