High Quality Grass-fed Organic Beef for Sustainable Eating behavior - GrOBEat
Introduktion
GrOBEats formål er at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilket ifølge de nyeste hypoteser i forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.
Projektet har følgende aktiviteter:
- Udvikling af en produktionsstrategi, der udnytter individuelt vækstpotentiale for at opnå produkter med høj kvalitet.
- Kvantificering af effekten på den græsbaserede fodringsstrategi.
- Undersøg, hvordan højkvalitetskød fra produktionsstrategien påvirker forbrugerens spiseadfærd i forhold til mæthedsfornemmelse og velbefindende.
- Formidling af resultater omkring kødets kvaliteter målrettet alle aktører i værdikæden for græsbaseret kalve- og oksekød fra ungdyr. Denne arbejdspakke (WP) er Innovationscenter for Økologisk Landbrug ansvarlig for.
- Modellere effekterne af produktionsstrategien på miljøindikatorer for alle dele af værdikæden.
- Projektledelse.
Effekten af projektet GrOBEat er, at der findes en rentabel og bæredygtig løsning på udnyttelsen af de ressourcer, der i dag bliver tabt gennem de tyrekalve, der fødes i mælkeproduktionen.
Forventede resultater
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.
Projektresultater 2024
Tilgår.