High Quality Grass-fed Organic Beef for Sustainable Eating behavior - GrOBEat

Introduktion

GrOBEats formål er at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilket ifølge de nyeste hypoteser i forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.

Projektet har følgende aktiviteter:

  1. Udvikling af en produktionsstrategi, der udnytter individuelt vækstpotentiale for at opnå produkter med høj kvalitet.
  2. Kvantificering af effekten på den græsbaserede fodringsstrategi.
  3. Undersøg, hvordan højkvalitetskød fra produktionsstrategien påvirker forbrugerens spiseadfærd i forhold til mæthedsfornemmelse og velbefindende.
  4. Formidling af resultater omkring kødets kvaliteter målrettet alle aktører i værdikæden for græsbaseret kalve- og oksekød fra ungdyr. Denne arbejdspakke (WP) er Innovationscenter for Økologisk Landbrug ansvarlig for.
  5. Modellere effekterne af produktionsstrategien på miljøindikatorer for alle dele af værdikæden.
  6. Projektledelse.

Effekten af projektet GrOBEat er, at der findes en rentabel og bæredygtig løsning på udnyttelsen af de ressourcer, der i dag bliver tabt gennem de tyrekalve, der fødes i mælkeproduktionen. 

Forventede resultater

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.

Projektresultater 2024

Tilgår.