HOPeS - Holistic organic poultry production to improve sustainability, welfare and
product diversity
Introduktion
Projektet har til formål at fremme et økologisk system med dual-purpose høner og haner for øget etisk bæredygtighed, ressourceudnyttelse og image af økologisk fjerkræproduktion.
Innovationscenter for Økologisk Landbrug står for arbejdspakken med formidling samt demonstrationsafprøvninger. I 2025 vil der blive afholdt en workshop med interessenter, der vil ske formidling via nyhedsbreve og blive produceret videomateriale af konceptet. Demonstrationsforsøgene starter først i 2026, og der vil i forbindelse med dem også blive udført økonomiske analyser til gavn for fjerkræproducenterne.
Aarhus Universitet, der er hovedprojektleder for GUDP projektet vil teste dual-purpose haner og høner med fokus på produktivitet, velfærdsparametre, kødkvalitet, forbrugeraccept og livscyklusanalyser. DLG vil udvikle foder til dual-purpose fjerkræ, der mindsker deres klimabelastning, og Restaurent Moment vil udvikle opskrifter samt kommunikere med netværk af forbrugere og restauranter om denne produktion.
Projektets forventede effekter er at udvikle en dual-purpose produktion som et holistisk koncept, der højner den økologiske fjerkræproduktions image, øger producenternes indtjening, foderfirmaers fodersalg, ægpakkeriers salg og restauranters indtjening, samt øger velfærden.
Forventede resultater
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2025. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.
Projektresultater 2025
Tilgår.