Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde

Introduktion

Projektet favner hele værdikæden fra mark til forbruger og har til formål at flytte viden, holdninger og madadfærd på tværs af den plantebaserede fødevaresektor, og øge den samlede afsætning af plantebaserede fødevarer. Projektet vil fremme en mere planterig tallerken, der styrker afsætningen af korn, spirer, bælgfrugter samt frugt og grønt. Gennem dyrkningsforsøg med vinterspelt til Grünkern fremmes nye råvarer, inspiration og udbud, så den grønne tallerken diversificeres. Gennem workshops, konverterings- og ambassadørforløb får flere madprofessionelle kompetencer til at sammensætte en sund, smagfuld og nærende grøn tallerken og inspirere andre. Gennem markvandringer, fyraftensmøder og fællesspisninger samles værdikæden til vidensudveksling og styrkelse af netværk på tværs, som skaber fælles grobund for en mere grøn værdikæde. Projektets viden formidles i en samlet udgivelse, der giver inspiration omkring nudging af grøn madadfærd, planterige opskrifter og værdikædens betragtninger.

Forventede resultater 

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2026. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.

Projektresultater 2026

Tilgår.