Lokalt producerede økologiske nødder
Introduktion
Formålet er at fremme økologisk nøddeproduktion i Danmark for at understøtte omlægningen til plantebaseret kost hos forbrugerne og gavne landbruget med træernes effekter i sædskiftet. Målet er at skabe tilstrækkelig viden om produktion af danske, økologiske nødder og effekterne heraf, for dermed at kunne give et beslutningsgrundlag for etablering af nøddeplantager i det danske, økologiske landbrug. Projektet skaber viden inden for klima, biodiversitet, markedsmuligheder og driftsøkonomi, management og afsætning, sygdomme og skadedyr samt helt nye muligheder for optimeret systemudvikling på landbrugsfladen.
Forventede resultater
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.
Projektresultater
Artikler, opslag og lignende
Danske valnødder: Forskellige sorters smag og udseende. Artikel på icoel.dk.
Analyser, rapporter og notater
Notat om spillet La Grange til udvikling af systemdesigns. Serious Games spillet La Granges brug i workshop om etablering og design af nøddeplantager.
Notat om sensorisk analyse og guidet smagning af valnøddesorter. Resultater fra en sensorisk analyse af 15 valnøddesorter samt beskrivelse og erfaringer fra en guidet smagning af tre af de 15 valnøddesorter.