Innovationscenter for Økologisk Landbrug tilbyder nye AMU-kurser sammen med Jordbrugets Uddannelsescenter

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har indgået et nyt samarbejde med Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus, hvor vi sammen har udviklet to nye AMU-kurser målrettet til økologiske landmænd.

30. maj 2024

Det første kursus kommer til efteråret med skovlandbrug som tema, og dernæst planlægger vi et kursus rettet mod nye, økologiske landmænd. 

- Det er vigtigt at kunne udbyde disse kurser, fordi vi oplever et behov for efteruddannelse og opkvalificering af nuværende økologiske landmænd, der i høj grad efterspørger mere viden om skovlandbrug, fortæller Jens Peter Hermansen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.  

- Vi er meget glade for det nye samarbejde med Jordbrugets Uddannelsescenter, fordi det giver økologiske landmænd over hele landet muligheden for at blive klogere og udvikle deres praksis. Kurserne er også oplagte for konventionelle landmænd, der overvejer at lægge om til økologi. Samtidig er det afgørende at få nye økolo-giske landmænd godt fra start med deres produktioner, hvor ikke alle har de samme landbrugsfaglige forudsætninger, uddyber han.
 
Innovationscenteret ønsker at tilbyde undervisning som et supplement til de tilbud, der allerede kommer fra rådgivningscentrene i DLBR.

Også hos Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus er de glade for de nye kurser:

- Vi er utroligt glade for samarbejdet med innovationscentret som understøtter aktualitet og høj faglighed i ud-buddet af de kurser og den undervisning, som vi udvikler og udbyder i disse år, fortæller Poul Arne Jansen, der er uddannelsesleder hos Jordbrugets Uddannelsescenter.

- Vi oplever på tværs af vores grønne uddannelser stigende efterspørgsel på viden om klimadagsordenen, den grønne omstilling, biodiversitet og bæredygtig fødevareproduktion. Sammen med innovationscentret kan vi udvide vores fokus på dette område.   

Kurserne kan du finde på ju.dk, icoel.dk og voksenuddannelse.dk til august, når programmet er på plads, og vi åbner for tilmelding. Det første kursus om skovlandbrug har særligt fokus på nødder og har Julie Rohde Birk som kursusansvarlig. Kurset vil efter planen forløbe over tre dage i oktober og finde sted på Jordbrugets Uddannelsescenter syd for Aarhus med mulighed for overnatning.

Kurset er godkendt af Børne- og Undervisningsministeriet.

 

Pressekontakt: