High Quality Grass-fed Organic Beef for Sustainable Eating behavior - GrOBEat
Introduktion
GrOBEats formål er at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilket i følge de nyeste hypoteser i forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.
Projektet har følgende aktiviteter:
- Udvikling af en produktionsstrategi, der udnytter individuelt vækstpotentiale for at opnå produkter med høj kvalitet.
- Kvantificering af effekten på den græsbaserede fodringstrategi.
- Undersøge, hvordan højkvalitets-kød fra produktionsstartegien påvirker forbrugerens spiseadfærd ift. mæthedsfornemmelse og velbefindende.
- Formidling af resultater omkring kødets kvaliteter målrettet alle aktører i værdikæden for græsbaseret kalve- og oksekød fra ungdyr.
- Modellere effekterne af produktionstrategien på miljøindikatorer for alle dele af værdikæden.
Effekten af projektet GrOBEat, er at der findes en rentabel og bæredygtig løsning på udnyttelsen af de ressourcer, der i dag bliver tabt gennem de tyrekalve, der fødes i mælkeproduktionen.
Projektresultater
AP5
Invitation til markvandring 2021
Invitation til Åben Ko-Kalv Markvandring ved Danmarks Kvægforskningscenter.
Når sagen er velfærdsbøf
Kronik i Økonu.dk om fokus på dyrevelfærd, og hvordan det positivt kan bidrage til klimabelastningen fra oksekødsproduktion.
Tyrekalve skal have en økologisk fremtid
Artikel i Økonu.dk om udvikling af to nye koncepter for økologisk kalve- og ungdyrskød.
Kødkvalitet ved græsfodring
Oplæg omkring græsfodrings positive påvirkning på kødkvaliteten.
Kødproduktion baseret på græs - Spisekvalitet og spiseadfærd
Præsentation om græsbaseret kødproduktion.