Dansk BælgBoost – styrkelse af værdikæden af danske bælgfrugter integreret i offentlige professionelle køkkener
Introduktion
Formålet med 'Dansk BælgBoost’ er at fremme bæredygtig produktion og anvendelse af danske bælgfrugter i offentlige køkkener og til forbrugeren. Det er et Living Lab værdikædeprojekt med kaskadestruktur, så der bliver opbygget en øget viden og erfaring i hele værdikæden – både konventionel og økologisk. Samarbejdet sker via feedback loops fra jord til bord og tilbage igen både landsdækkende og lokalt. Kulminationen er afprøvning af løsningerne på DGI-landsstævne i Sønderborg Kommune.
I samarbejdet vil indgå landmænd, landbrugsrådgivere, fødevarevirksomheder, kommunale køkkener fra tre kommuner, et regionshospital og forsknings- og vidensinstitutioner. Som en vej til at øge volumen og afdække forretningspotentialet vil vi helt konkret afprøve en virksomheds prototype af et måltidskoncept med danske bælgfrugter til offentlige køkkener. Målet for projektet er at øge forsyningssikkerheden af danske bælgfrugter og reducere importen i en usikker verden.
Forventede resultater
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside: 4. kvartal 2026. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.
Projektresultater 2026
Tilgår.