Økologisk mælkeproduktion i de nordiske lande - seminar

9. årlige netværksmøde i Sverige, 10. - 11. september 2024

Uffe Bregendahl

Om arrangementet

Seminaret henvender sig til rådgivere, der arbejder med - eller har interesse i - økologisk mælkeproduktion.

Tilmeld dig seminaret i Sverige her (senest 1. juli)

Lokation

Mødet foregår på og omkring Hotel Statt Hässleholm. Mødet begynder tirsdag morgen med en studietur til tre forskellige økologiske malkekvægsbedrifter. Onsdag er mødet i Hässleholm, og det slutter kl. 15.00.

Tema

Mødets tema er "Bæredygtig økologisk mælkeproduktion: Klima. biodiversitet, seminaturlige græsgange og ko-kalve-systemer".

Tirsdag besøger vi lokale økologiske malkekvægsbedrifter for at se, hvordan de arbejder med klimaforebyggelse og -tilpasning og seminaturlige græsgange. Vi besøger også en gård med kvægsystemer. Sigrid Agenäs fra SLU vil holde et oplæg om forskning i kvægsystemer og videnscentret SustAinimal med fokus på produktionsdyrenes fremtidige rolle.

Læs mere om gårdene

Nedenfor kan du læse mere om de tre gårde, vi skal besøge:


Wanås gods AB (godset.wanas.se)

Tockarp Ekogård (facebook.com)

Björketorps gård (bjorketorpsgard.se)


Onsdag går vi dybere ned i emnet. Vi skal høre om klima- og bæredygtighedsberegninger og om sammenhængen mellem klima og biodiversitet. Vi vil også diskutere økosystemtjenester, hvordan gårde kan tilpasse sig et klima i forandring, og hvordan man kan bruge mindre soja i foderrationen.

Som en bonus vil det være muligt at besøge et markforsøgsområde med forskellige blandinger af græs- og bælgplantefrø. Besøget finder sted mandag aften med afgang kl. 16.30 fra Hässleholm.

Arrangører:

Jordbruksverket i samarbejde med Innovationscenter for Økologisk Landbrug, ProAgria Itä-Suomi og Norsk Landbruksrådgivning. 

Kontakt: