Fremtidens økologiske oksekød fra græsmark til store køkkener
Kom til en spændende temadag og hør om forskernes bud på, hvordan vi kan få bæredygtigt oksekød fra producenterne og ud til køkkenerne i fremtiden.
Om arrangementet
Med det øgede fokus på klimaaftrykket fra kødproduktionen har dialogen om bæredygtigt oksekød aldrig været mere relevant end i dag. Ofte mangler debatten om oksekød nuancer og indsigt i, at kalve- og oksekød kan være mange forskellige ting, afhængigt af produktionssystemet.
Temadagen fokuserer på indhold og resultater af projektet GrOBEat, som har undersøgt et produktionssystem, hvor kalve af malkerace går hos ammetanter i hele mælkeperioden og hovedsageligt fodres på græs. Under og efter frokost serverer kokken Rikke Grønning smagsprøver på forskellige typer kød fra græsfodret kvæg og efter frokost sættes der perspektiver på resultaterne ud i forarbejdnings- og afsætningsleddet.
Mødet er for alle led i værdikæden, og det er muligt at deltage i en udvalgt del af programmet eller hele dagen. Kom og deltag i dialogen mellem forskere, kødkvægsproducenter, køkkenpersonale samt medarbejdere fra forarbejdnings- og distributionsledet.
Program
9:30 | Kaffe og ankomst |
10:00 | Introduktion til dagens program |
10:15 |
Produktion af tre forskellige kategorier af stude – fra 14 dages alderen til slagtning ved 8, 16 eller 26 måneder. Ved Seniorforsker Mogens Vestergaard, Aarhus Universitet |
10:45 |
Den spisendes oplevelse af kød produceret efter GrOBEat konceptet. Ved Tenure Track Assistant Professor Barbara Vad Andersen, Aarhus Universitet |
11:30 | Oplæg ved Kok Rikke Grønning som også introducerer frokost og kødsmagning |
13:00 |
GrOBEat koncept kan levere høj kød- og spisekvalitet af tre kategorier af stude Ved Lektor Margrethe Therkildsen, Aarhus Universitet. |
13:30 |
Klimaaftryk, arealforbrug og påvirkning af biodiversitet ved produktion af de tre forskellige kategorier af stude slagtet ved 8, 16 eller 26 måneder. Ved Lektor Lisbeth Mogensen, Aarhus Universitet |
14:00 |
Muligheder i fremtidens marked for økologiske slagtedyr i kvægproduktionen. Ved projektleder Kirstine F Jørgensen, Center for Frilandsdyr og Ejerkonsulent Flemming Hølmkær, Danish Crown Beef |
14:45 | Opsamling og kaffe |
15:00 | Tak for idag |