Fremtidens økologiske oksekød fra græsmark til store køkkener

Kom til en spændende temadag og hør om forskernes bud på, hvordan vi kan få bæredygtigt oksekød fra producenterne og ud til køkkenerne i fremtiden.

Om arrangementet

Med det øgede fokus på klimaaftrykket fra kødproduktionen har dialogen om bæredygtigt oksekød aldrig været mere relevant end i dag. Ofte mangler debatten om oksekød nuancer og indsigt i, at kalve- og oksekød kan være mange forskellige ting, afhængigt af produktionssystemet.

Temadagen fokuserer på indhold og resultater af projektet GrOBEat, som har undersøgt et produktionssystem, hvor kalve af malkerace går hos ammetanter i hele mælkeperioden og hovedsageligt fodres på græs. Under og efter frokost serverer kokken Rikke Grønning smagsprøver på forskellige typer kød fra græsfodret kvæg og efter frokost sættes der perspektiver på resultaterne ud i forarbejdnings- og afsætningsleddet.

Mødet er for alle led i værdikæden, og det er muligt at deltage i en udvalgt del af programmet eller hele dagen. Kom og deltag i dialogen mellem forskere, kødkvægsproducenter, køkkenpersonale samt medarbejdere fra forarbejdnings- og distributionsledet.

Program

9:30 Kaffe og ankomst
10:00 Introduktion til dagens program
10:15

Produktion af tre forskellige kategorier af stude – fra 14 dages alderen til slagtning ved 8, 16 eller 26 måneder.

Ved Seniorforsker Mogens Vestergaard, Aarhus Universitet

10:45

Den spisendes oplevelse af kød produceret efter GrOBEat konceptet.

Ved Tenure Track Assistant Professor Barbara Vad Andersen, Aarhus Universitet

11:30 Oplæg ved Kok Rikke Grønning som også introducerer frokost og kødsmagning
13:00

GrOBEat koncept kan levere høj kød- og spisekvalitet af tre kategorier af stude 
slagtet ved 8, 16 eller 26 måneder.

Ved Lektor Margrethe Therkildsen, Aarhus Universitet.

13:30

Klimaaftryk, arealforbrug og påvirkning af biodiversitet ved produktion af de tre forskellige kategorier af stude slagtet ved 8, 16 eller 26 måneder.

Ved Lektor Lisbeth Mogensen, Aarhus Universitet

14:00

Muligheder i fremtidens marked for økologiske slagtedyr i kvægproduktionen.

Ved projektleder Kirstine F Jørgensen, Center for Frilandsdyr og Ejerkonsulent Flemming Hølmkær, Danish Crown Beef

14:45 Opsamling og kaffe
15:00 Tak for idag

Tilmelding til temadag om fremtidens økologiske oksekødsproduktion



Kontakt: