Arrangementet er afsluttet.

Åbent markarrangement om græsbaseret ungdyr/studeproduktion

Kom og hør om Organic RDD 6-projekt GrOBEat og relaterede projekter, der har til formål at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske kalve- og oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet, hvilketi følge de nyeste hypoteser inden for forbrugervidenskab bidrager til sundere spisevaner og øget tilfredsstillelse.

Program

  • Præsentation af det græsbaserede system, hvor kalv og ko går sammen de første ca. seks mdr., og hvor forventninger er, at det vil levere to højkvalitetsprodukter: græsbaseret kalvekød med lavt fedtindhold (slagtet ved otte mdr.) og græsbaseret kød fra ungdyr med moderat fedtindhold (slagtet ved 14 -16 mdr.). v. lektor Margrethe Therkildsen
  • Kødproduktion baseret på græs – om spisekvalitet og spiseadfærd v. PhD Barbara Vad Andersen
  • Praktiske erfaringer med ammetanter og kalve samt vinterfodring og tilvækst ind til nu hos holsteinstudene v. seniorforsker Mogens Vestergaard
  • Den uundværlige Øko: Status på arbejdet med kriterier for et græskødskoncept og interesse for netværk blandt producenter v. Iben Christiansen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
  • Projektaktiviteter hos Center for Frilandsdyr v. Kirstine Flintholm Jørgensen

Tid

8. juni 2022

16.30 - 18.30

Lokation

Burrehøjvej 43
8830 Tjele

Rutevejledning

Arrangør

Aarhus Universitet i samarbejde med Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Center for frilandsdyr og ICROFS Organic RDD

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 6. juni. Tilmeld dig via formularen herunder.

Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen skal du klikke ind på https://icoel.dk/cookies/ og ændre dit samtykke til "Tillad alle".

Luk (Esc)