12. maj 2022, af Karen Munk Nielsen

Ny medarbejder i Planter & JordSidsel Birkelund Schmidt er ansat som specialkonsulent

Sidsel Birkelund Schmidt er pr. 1. maj 2022 ansat som specialkonsulent i team Planter & Jord i Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Sidsel er uddannet agronom og har en ph.d. i planternes ernæring. De seneste 10 år har hun arbejdet som forsker ved Københavns Universitet, ved Agrolab i Sverige, VKST Field Trials, og senest ved The James Hutton Institute i Skotland. Hendes seneste arbejde har primært handlet om genetik, planteforædling og næringsstofforsyning med særligt fokus på manganmangel i byg.

"Jeg glæder mig til at arbejde i krydsfeltet mellem forskning, forsøg og produktion. Feltet mellem det praksisnære og forskningen er rigtigt spændende, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af det økologiske landbrug til gavn for landmændene,” siger Sidsel Birkelund Schmidt.

Teamleder Casper Laursen ser frem til samarbejdet:

”Vi er glade for at kunne tiltrække en erfaren kandidat som Sidsel, som går direkte ind og støtter os fagligt i vores i forvejen stærke team om dyrkning på markfladen. I første omgang kommer Sidsel til at arbejde på og lede projekter af ret forskellig agronomisk karakter lige fra kompost og kartofler til nye konsumafgrøder, ligesom hun også skal arbejde med de økologiske landsforsøg, som hun kender fra tidligere ansættelser.”

Sidsel Birkelund Kamn Web

Sidsel Birkelund Schmidt har forsket, arbejdet med forsøg og er ekspert i manganmangel. Foto: Karen Munk Nielsen

Kontakt

Sidsel Birkelund Schmidt

2348 1756,

Luk (Esc)