10. februar 2022

Næste generationUnge landmænd viser økologien på sociale medier

Arbejdet på et landbrug er fuldt af oplevelser - livsbekræftende, sjove, hårde, interessante, beskidte og spændende. Er man ikke født ind i erhvervet, kan det være vanskeligt at forestille sig, hvad en uddannelse til landmand eller gartner fører til, og hvad arbejdet med dyr og planter består i.

For at give flere unge indtryk af livet som økologisk landmand inviterer Innovationscenter for Økologisk Landbrug nu unge i erhvervet til at blive ambassadører for et år. Det indebærer, at de i opslag på sociale medier skal vise deres hverdag i tekst, foto og små videoer.

Unge-til-unge indsatsen blev etableret i 2021 med bl.a. Instagram-profilen #derforlandmand, hvor fire unge postede indtryk fra deres hverdag. Nu skal fire nye videreføre opgaven takket være en bevilling fra Landbrugsstyrelsen.

"Det er en fantastisk måde at vise, hvorfor det er så dejligt at arbejde med økologisk landbrug. Økologske bedrifter bliver både større og flere de kommende år, og vi har brug for at rekruttere dygtige unge, der kan overtage og videreføre dem i fremtiden," forklarer projektleder Jens Peter Hermansen om baggrunden for indsatsen.

Tip din praktikant

Han opfordrer økologiske landmænd til at tippe deres medhjælpere og praktikanter om muligheden for at deltage. Interesserede unge kan søge om at blive 'grøn Instagram'er' frem til midten af marts. Jens Peter Hermansen håber derefter at kunne sammensætte et bredt hold på tværs af produktionsgrene og geografi. De nye ambassadører bliver klædt godt på til opgaven med kurser og sparring, lover han.

"De unge, der har været med i 2021 fortæller, at det har været værdifuldt og givende. De har samarbejdet og dannet venskaber, de har lært at bruge sociale medier professionelt, og de har fået en større faglig ballast", siger Jens Peter Hermansen.

4 Grønne Influencere

Jakob, Emilie, Andreas og Stella var grønne SoMe-hajer i 2021. Nu søger Innovationscenter for Økologisk Landbrug fire nye ambassadører for uddannelsen til landmand.

Kontakt

Jens Peter Hermansen

Jens Peter Hermansen, 6197 4910, jeph@icoel.dk

Luk (Esc)