19. juli 2022

Fejl i udsendteØkologierklæringer for 2022

Landbrugsstyrelsen har d. 15. juli udsendt økologierklæringer for 2022, hvor der er angivet salgsforbud og forkerte kontroldatoer. Det er en fejl – og du skal se bort fra den.

Hvis du skal levere eller sælge et produkt, inden du får den korrekte økologierklæring for 2022, så kan du se, hvordan du skal håndtere det i denne nyhed fra Landbrugsstyrelsen.

Ny erklæring erstatter den udsendte

Du skal se bort fra den udsendte økologierklæring, da den ikke har betydning for din produktion. Du vil senere modtage en ny og korrekt økologierklæring, når fejlen er blevet rettet. Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvornår de korrekte økologierklæringer for 2022 bliver frigivet.

Et ”salgsforbud” betyder, at der ikke må sælges økologiske produkter fra bedriften, men det er en fejl, at der angivet salgsforbud i de udsendte økologierklæringer.

Hvis du skal levere eller sælge produkter, kan du kombinere økologierklæringen fra 2021 med din indberetning i fælleskemaet for 2022, din seneste kontrolrapport med dokumentation af seneste kontroldato, samt partidokumentation. Alternativt kan Landbrugsstyrelsen hjælpe med at rette fejlen manuelt.

Kontakt

Birgit Ingvorsen

Landskonsulent

Regler, tilskud

Promilleafgiftsfonden
Luk (Esc)