22. april 2022, af Karen Munk Nielsen

RecirkuleringFå overblikket på to timer

Organisk affald er en ressource, der kan bruges til mange formål, og mange vil derfor også gerne have fingre i det. Men hvad kan det bruges til, og hvordan får vi flest mulige restprodukter recirkuleret bedst og sikrest muligt – og gerne til økologien? Det kan man få overblik over på seminaret, der er en del af en to-dages messe for genanvendelse, LOOP Forum, i København 27.-28. April.

Fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug deltager teamleder Casper Laursen. Hans budskab fra talerstolen vil være, at madaffald og andre organiske restprodukter kan være et positivt bidrag til udvikling af dansk økologi:

"Et voksende økologisk areal har brug for næringsstoffer. Økologiske landmænd arbejder på at frigøre sig fra konventionel husdyrgødning, og hvis det skal lykkes, har vi brug for bl.a. recirkulerede organiske ressourcer fra det øvrige samfund," siger han.

På seminaret kan man bl.a. høre om Nature Energys ambitioner om at lave grøn diesel ud af biogas allerede i 2023, muligheder og barrierer for, at orme kan levere fremtidens kvalitetsprotein til økologiske høns og grise, og hvorfor Daka ser fortrøstningsfuldt på fremtiden for de recirkulerede Øgro-gødninger, selv om mængden af slagteriaffald svinder ind.

Kontakt

Casper Laursen

Casper Laursen, teamleder Planter & Jord

3026 0656, casl@icoel.dk

Promilleafgiftsfonden
Foel
Luk (Esc)