25. november 2021

DM i jordfrugtbarhedFynsk økolog er mester i frugtbar jord

Vinderen af DM i Jordfrugtbarhed for økologer blev torsdag kåret på Økologikongressen i Vingsted ved Vejle.

Økologisk Danmarksmester er Christian Bang, Ørelykkegaard på Fyn, der tager titlen foran to stærke konkurrenter, Eskil Romme, Nibe, og Karl Henning Mikkelsen, Brande.
Christian Bang driver en økologisk planteavlsbedrift på 75 ha med et varieret sædskifte, med kløvergræs, frøgræs og blomstrende efterafgrøder, med nedmuldning af halm og andre planterester og med så lidt og så skånsom trafik, som det nu er muligt under økologiske forhold. Omsat til praksis betyder det jordbearbejdning og såning i én arbejdsgang, kontrolleret trafik og lavt dæktryk.
Christian oplever, at hans fokus på jordfysikken giver bonus ved, at jorden er nemmere at arbejde med. Den tørrer tidligt op, holder bedre på vandet i tørre perioder og slemmer ikke til ved kraftige regnskyl. Indsatsen afspejles tillige i højere udbytter og sundere afgrøder.

Konkurrencen, som er udskrevet af SEGES og Innovationscenter for Økologisk Landbrug, kører i to spor, et for økologer og et for andre dyrkningssystemer. Ved Plantekongressen i januar kåres konkurrencens anden vinder.

DM Jordfrugtbarhed
Luk (Esc)