13. oktober 2021

Merkur Andelskasse stiller kravom handleplaner for en mere bæredygtig produktion

Landbrugskunder i Merkur Andelskasse skal fremover udarbejde handlingsplaner for klimaindsats og bæredygtighed. Det er konsekvensen af et nyt partnerskab mellem Merkur Andelskasse og Økologisk Landsforening. Innovationscenter for Økologisk Landbrug skal bistå med den faglige ekspertise.

”Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde med vores landbrugskunder om bæredygtighed og klimaforanstaltninger, og nu skruer vi op for den fælles indsats. Det er helt nødvendigt, også selv om man i forvejen er økolog,” siger Hans Jørgen Østergaard, erhvervskundedirektør i Merkur om initiativet.

Partnerskabet er forhandlet på plads mellem Merkur Andelskasse og Økologisk Landsforening, mens den praktiske opgave med at udarbejde analyser og handlingsplaner sammen med landmændene er lagt i hænderne på Innovationscenter for Økologisk Landbrug. De værktøjer, som vil blive tilbudt, er RISE, der analyserer ti forskellige aspekter af bæredygtighed på en landbrugsbedrift, samt Landbrugets Klimaværktøj, som beregner den enkelte bedrifts klimabelastning og udarbejder konkrete handlingsplaner for en bedre klimaprofil på bedriften.

Klimaregnskab og handlingsplan giver den økologiske landmand et håndgribeligt overblik over mulighederne for at agere mere klimavenligt i hverdagen, fortæller Peder Bligaard, landbrugschef i Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

”Alle ved, at vi skal gøre noget for klimaet, men det kan være svært at overskue, hvor vi skal tage fat. Vi vil med samarbejdet hjælpe den økologiske landmand med at skabe dette overblik og give konkrete bud på hvilke klimaindsatser, der batter mest, herunder hvilke omkostninger og mulige gevinster der er forbundet hermed,” siger Peder Bligaard, der ser frem til samarbejdet med Merkurs kunder.

Merkur Partnerskab
Luk (Esc)