Nyheder

Ny bekendtgørelseom økologisk jordbrugsproduktion

Få overblik over de vigtigste ændringer i reglerne for økologisk produktion. Som følge af nye EU-regler er der udgivet en ny økologibekendtgørelse og tilhørende vejledning, som fortolker og definerer økologisk produktion i Danmark for jordbrugsbedrifter og foder- og forsyningsvirksomheder.

Læs mere
Byg

Glycerin til biogas:gmo-frihed skal dokumenteres fra 2022

Biogasanlæg, der bruger vegetabilsk glycerin, har siden 2017 kunnet afsætte afgasset gødning til økologiske bedrifter, selvom der ikke var GMO-frihedserklæring for den anvendte glycerin. Den praksis forlænges ikke efter 2021, hvor en ny økologiforordning træder i kraft.

Læs mere
Biogas EIKF

Ren recirkulering:Følg madaffaldets rejse fra bord til jord

To nye videoer fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug viser, hvad der sker, fra køkkenaffaldet rammer skraldespanden, til det bliver til nye afgrøder på økologens marker.

Læs mere
KOD Marendine

Gødning:Få overblik over nye regler og brancheanbefalinger

En ny økologivejledning er på trapperne med krav om kulstofbinding og bælgplanter, der kan samle kvælstof til plantedyrkningen.

Læs mere
Have Parkaffald CALA (1)

Jordfrugtbarhed:Fynsk økolog vinder DM

Vinderen af DM i Jordfrugtbarhed for økologer er kåret på Økologikongressen i Vingsted ved Vejle. Økologisk Danmarksmester er Christian Bang, Ørelykkegaard på Fyn, der tager titlen foran to stærke konkurrenter, Eskil Romme, Nibe, og Karl Henning Mikkelsen, Brande.

Læs mere
DM Jordfrugtbarhed

Økologikongres:Fremtidens robuste landbrug er alsidigt

Flere end 500 landmænd, virksomheder, rådgivere og forskere er samlet til Økologikongres i to dage for at dele viden og visioner for fremtidens økologiske udvikling.

Læs mere
Kongres 2021

Sukkerroer:Ny interaktiv dyrkningsvejledning

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har i samarbejde med en række af branchens nøglevirksomheder udviklet en ny og interaktiv dyrkningsvejledning.

Læs mere
Sukkerroe Martin Stoltenberg Hansen

Selvforsyning:Multiafgrøder skal gøre kvægbruget robust

I en ny video fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug fortæller fagkonsulenter hvordan, de arbejder med at blande kraftfoderet til køerne i marken i stedet for først at gøre det i foderblanderen.

Læs mere
Mark4

Efterafgrøder:Tre nye videoer om kulstof- og kvælstofvirkning

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har produceret tre korte videoer, der forklarer, hvordan efterafgrøder fungerer og hvilke klima- og gødningseffekter, man kan opnå med efterafgrøder.

Læs mere
Udlæg I Vårbyg Leo

Økologikongres:Status på stribedyrkning

Innovationscenter for Økologisk Landbrug sætter på Økologikongres 2021 fokus på stribedyrkning. Besøg standen, hvor du kan høre om stribedyrkning i Danmark og vores nabolande og tilmelde dig et landmandsnetværk om emnet.

Læs mere
IMG 3641 Rettet Casl

Forbrugere i EU:Udfas antibiotika, kobber og plastoverdækning

Vækst i den økologiske produktion er afhængig af forbrugernes tillid til de økologiske varer. Hvis for eksempel brugen af visse hjælpestoffer og metoder svækker forbrugernes lyst til at købe økologi, er det vigtigt at finde alternativer. Det er formålet med EU-projektet Organic-PLUS, som også Innovationscenter for Økologisk Landbrug deltager i.

Læs mere
Forbruger Web Helge Bjerregrav

Ny håndbogtil landmænd og rådgivere

Faglig guide til økologiske planteavlere er et nyt værktøj til økologiske landmænd og rådgivere. Den kan bruges som opslagsbog eller udgangspunkt for samtalen, når der skal lægges markplaner og diskuteres hvordan, udbytter og bæredygtighed forbedres.

Læs mere
Foto Af Haandboegerne 1500Px

Dyrk dem og styrk dem:Nyttedyr i raps og hestebønne

Innovationscenter for Økologisk Landbrug undersøger, om man kan regulere og forebygge skadedyrsangreb gennem strategisk anlagte blomsterstriber og udspredning af nyttedyr i højværdiafgrøder.

Læs mere
Sennep Og Svirreflue Lrd

PressemeddelelseInnovationscenter for Økologisk Landbrug har ansat direktion

Kirsten Holst er fra 1. november 2021 ansat som centerets administrerende direktør, og Peder Bligaard er ansat som vicedirektør.

Læs mere
Kirsten Holst

Brud på brystbenet:Her er, hvad vi ved

85-95 pct. af æglæggende høner har brud på brystbenet, viser forskning ved Københavns Universitet. Det er selve æglægningen, der forårsager det, fordi ægget presser på brystbenet indefra.

Fjerkræeksperter ved Innovationscenter for Økologisk Landbrug giver i artiklen Brystbensfrakturer – det nuværende vidensgrundlag en oversigt over hvad, vi i dag ved om årsager, virkning og mulige løsninger på problemet.

Læs mere
Høns På Halmballe Kmn

Nyt værktøj:Regn økonomi på gødning og sædskifte

Værktøjet ’Økonomi i gødningsanvendelse i økologiske sædskifter’ kan sammenligne økonomien i forskellige scenarier for sædskifte og gødningsanvendelse.

Læs mere
Have Parkaffald

Merkur Andelskassestiller krav om handleplaner

Innovationscenter for Økologisk Landbrug skal bistå landbrugskunder i Merkur Andelskasse med at udarbejde handlingsplaner for klimaindsats og bæredygtighed. Det er konsekvensen af et nyt partnerskab mellem Merkur Andelskasse og Økologisk Landsforening.

Læs mere
Merkur Partnerskab

Derfor virker træersom klimasikring

Ny animationsfilm viser hvordan, træer på markerne kan fungere som buffer for regnvand – både når der er for lidt og for meget af det.

Læs mere
Æbler 2

Økologikongres 2021tilmeldingen er nu åben

Programmet er klar og tilmeldingssiden er åben for Økologikongres 2021. Kongressen bliver afholdt på Vingsted Hotel og Konferencecenter d. 25. – 26. november.

Der er nu åbnet for tilmeldingen til Økologikongres 2021, så gå ind og se det spændende program, hvor du også kan tilmelde dig.

Læs mere
Økologikongres2021

Innovationscenterfejrer åbning

Pressemeddelelse: Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fejrer åbningen af det fælles, nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug onsdag den 6. oktober. Centeret skal være centrum for udviklingen af det økologiske landbrug i Danmark og derigennem styrke landbrugets grønne omstilling og Danmarks position som verdens førende økologi-nation. Innovationscentretår til huse i Agro Food Park i Aarhus.

Læs mere
Per Kølster Og Hans Erik Jørgensen 2020 Beskåret Foto Af Torben Worsøe
Luk (Esc)