Valg af racer i den økologiske stude- og krydsningskvieproduktion

Hør om fordele og ulemper ved forskellige racer og krydsningsstrategier.

Linda Rosager Duve

Om arrangementet

Dato og tidspunkt: 7. oktober, kl. 9.30-12.30
Adresse: Agro Food Park 26, lokale K.51, 8200 Aarhus N

Arrangementet har fokus på en mere bæredygtig strategi for oksekødsproduktion, og hvordan racevalget, og dermed typisk mælkeproducentens avlsstrategi, påvirker produktionen. 

Arrangementet er relevant for både økologiske mælkeproducenter og studeproducenter. Vi ønsker at facili-tere et netværk mellem mælke- og studeproducenter, med henblik på samarbejder, der fører til, at flere økologiske kalve fra mælkeproduktionen forbliver økologiske og produceres mere bæredygtigt.

Hør bl.a. indlæg af adjunkt Aarhus Universitet Margrethe Therkildsen, Afdelingsleder Anders Fogh v. SEGES Avlsværdivurdering og Avlskonsulent fra VikingDanmark om:

  • Forskelle på kødkvalitet og sammensætning afhængigt af race
  • Fordele og ulemper ved forskellige krydsningsstrategier og racer
  • Mælkeproducenten kontra studeproducents perspektiv når det kommer til racevalg 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding til netværksmøde 7. oktober 2024 om valg af racer i stude- og krydsningskvieproduktion



Kontakt: