Arrangementet er afsluttet.
Temadag: Oksekød er ikke bare oksekød

Hvordan passer oksekødet ind i en dagsorden om at spise mindre, men bedre kød? Skal vi betragte den græssende ko som en klimahelt eller som en klimasynder? Hvad skal vi gå efter, når vi køber oksekød og samtidig gerne vil vælge det bedste for klimaet, biodiversiteten og dyrevelfærden? Hvordan smager kødet fra disse dyr, hvor køber vi det og stiller det særlige krav til vores arbejdsgange i køkkenet? Hvad er holistisk
afgræsning, naturpleje og regenerativt landbrug og hvordan bidrager kreaturerne ind i de forskellige produktionsformer? Alt dette bliver vi klogere på denne dag.
Program
12.00 Let frokost og intro til eftermiddagen v. Michael Allerup, Bispebjerg Hospital og ordstyrer Rikke Grønning, Grønning & Kjærgaard
12.30 Region Hovedstadens tilgang til oksekød, hvad og hvor meget oksekød købes der i dag? Udvikling i indkøbet over tid? Hvilken fremtid forventes oksekød at have i Region Hovedstaden? V. Mette Schellerup Gotfredsen, Bæredygtighedssekretariatet
12.45 Forskel på de forskellige produktionsformer, hvad dækker ordene over? Hvad skal man som indkøber kigge efter? V. Lektor Margrethe Therkildsen, Aarhus Universitet (kødkvalitet)
13.10 Hvilken betydning har smagen af kødet for vores spiseadfærd? Tenure Track, Adjunkt Barbara Vad Andersen, Aarhus Universitet
13.35 Pause
13.45 Landmandens historie - jorden og koen. V. Margith Bjerre, Labøllegaard
14.15 Hvordan er det at arbejde med kødet i et storkøkken? Smag, konsistens, udskæringer, særlige hensyn mv. Kulinarisk konsulent Kasper Syrik, Slagter Matthias Søholm og Daniel Bryde.
14.45 Netværk og vidensdeling. På dagens ”mini messe” vil du blandt andre kunne møde følgende, der vil stå klar til vidensdeling og samtale:
- Bæredygtighedssekretariatet
- Innovationscenter for Økologisk Landbrug om dyrevelfærd og biodiversitet
- Slagterne fra Bispebjerg Hospital og smag på deres fantastiske produkter
- GrOBEat projektet og perspektiver for fremtidens oksekød & klima
- Oksekød med flere formål – mød landmændene
Intro til nyhedsbrev og netværksgruppe for køkkener, der vil kunne holde dig opdateret på seneste nyt omkring bæredygtigt oksekød
15.55 Tak for i dag
Tid
8. november 2022
12.00 - 16.00
Arrangør
Innovationscenter for Økologisk Landbrug i samarbejde med projektet GrOBEat og Bispebjerg Hospital
Pris og tilmelding
Mødested
Frederiksberg hospital, Hovedvejen indgang 14. Se kort.
Kontaktperson
Iben Alber Christiansen, iben@icoel.dk
Arrangementet er støttet af
Arrangementet finansieres af Region Hovedstaden, Mælkeafgiftsfonden og GroBeat, som er en del af Organic RDD 6 programmet, som koordineres af ICROFS (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer) og har fået tilskud fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.