Temadag: økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres
Hvordan skaffer vi økologiske grønsagsfrø i rette mængder og kvalitet, når vi inden længe kun må anvende økologiske frø i økologisk grønsagsproduktion? Kom til temadag om forædling, produktion, indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø.

Om arrangementet
Økologiske grønsagsfrø af de rette sorter og kvaliteter kan være svære at skaffe for danske grønsagsavlere, og målsætningen i økologiforordningen om, at alle frø, der anvendes af økologiske grønsagsavlere, skal være økologiske fra 2037, stiller branchen over for en udfordring.
Denne udfordring er omdrejningspunktet for temadagen, som samler avlere, frøforædlere, frøproducenter, forskere, rådgivere og andre interessenter med viden om og engagement inden for forædling, produktion, indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø.
På temadagen sætter vi fokus på økologiske grønsagsfrøs fremtid med faglige oplæg og dialog som afsæt til at arbejde videre med problemstillingen og udvide sortimentet og mængden af økologiske kvalitetsfrø.

Program
Ordstyrer Dorrit Andersen, RootConsult
08.30: Kaffe og morgenbrød
09.00: Velkomst v. Dorrit Andersen
09.10: Hvorfor økologiske grønsagsfrø? V. Richard de Visser, Konsulent, HortiAdvice
09:30: Fremtidsperspektiverne for økologiske grønsagsfrø v. Tove Mariegaard, Specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
09.45: Hvordan vurderes udbuddet af økologiske grønsagsfrø i dag, og hvad tænker avlerne om fremtidsudsigterne? V. Amy Rasmussen, Kiselgården
10.00: Økologisk frøproduktion i praksis v. Ole Johansen, Adm. Direktør, Maraldi Seeds Denmark A/S
10.30: Kaffepause
10:45 Økologisk planteforædling i praksis v. Maaike Raaijmakers, Projektleder, Bionext
11:15: Fremtidsudsigter: de politiske rammer for indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø i Europa v. Lars Holdensen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
11.35: Panel: Markedet for økologiske grønsagsfrø, økonomi og efterspørgsel og spørgsmål/input fra salen
Paneldeltagere:
- Amy Rasmussen, Kiselgården
- Claus Bech, SeedCom
- Henrik Pedersen, Syngenta
12.20: Opsamling og afrunding v. Sidsel Birkelund Schmidt, Specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
12:30: Frokost, baseret på gårdens egne produkter. Gårdcaféen Månsson har økologisk spisemærke i Guld.
Der tages forbehold for ændringer i programmet.
Rundvisning
Efter frokost er det muligt at deltage i rundvisning og se noget af produktionen på Månsson A/S. Sæt kryds i tilmeldingsformularen for at lade os vide, om du ønsker at deltage i rundvisningen.
Økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres
Temadagen afholdes som en del af projektet Økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres, som er finansieret af Promilleafgiftsfonden for frugtavlen og gartneribruget (landbrugetsfonde.dk)
