Temadag: økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres

Hvordan skaffer vi økologiske grønsagsfrø i rette mængder og kvalitet, når vi inden længe kun må anvende økologiske frø i økologisk grønsagsproduktion? Kom til temadag om forædling, produktion, indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø.

Sidsel Birkelund Schmidt

Om arrangementet

Økologiske grønsagsfrø af de rette sorter og kvaliteter kan være svære at skaffe for danske grønsagsavlere, og målsætningen i økologiforordningen om, at alle frø, der anvendes af økologiske grønsagsavlere, skal være økologiske fra 2037, stiller branchen over for en udfordring. 

Denne udfordring er omdrejningspunktet for temadagen, som samler avlere, frøforædlere, frøproducenter, forskere, rådgivere og andre interessenter med viden om og engagement inden for forædling, produktion, indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø.

På temadagen sætter vi fokus på økologiske grønsagsfrøs fremtid med faglige oplæg og dialog som afsæt til at arbejde videre med problemstillingen og udvide sortimentet og mængden af økologiske kvalitetsfrø.

Program

Ordstyrer Dorrit Andersen, RootConsult

08.30: Kaffe og morgenbrød

09.00: Velkomst v. Dorrit Andersen

09.10: Hvorfor økologiske grønsagsfrø? V. Richard de Visser, Konsulent, HortiAdvice

09:30: Fremtidsperspektiverne for økologiske grønsagsfrø v. Tove Mariegaard, Specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

09.45: Hvordan vurderes udbuddet af økologiske grønsagsfrø i dag, og hvad tænker avlerne om fremtidsudsigterne? V. Amy Rasmussen, Kiselgården

10.00: Økologisk frøproduktion i praksis v. Ole Johansen, Adm. Direktør, Maraldi Seeds Denmark A/S

10.30: Kaffepause

10:45 Økologisk planteforædling i praksis v. Maaike Raaijmakers, Projektleder, Bionext

11:15: Fremtidsudsigter: de politiske rammer for indkøb og anvendelse af økologiske grønsagsfrø i Europa v. Lars Holdensen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

11.35: Panel: Markedet for økologiske grønsagsfrø, økonomi og efterspørgsel og spørgsmål/input fra salen

Paneldeltagere: 

  • Amy Rasmussen, Kiselgården
  • Claus Bech, SeedCom 
  • Henrik Pedersen, Syngenta

12.20: Opsamling og afrunding v. Sidsel Birkelund Schmidt, Specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug 

12:30: Frokost, baseret på gårdens egne produkter. Gårdcaféen Månsson har økologisk spisemærke i Guld.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. 

 

Rundvisning

Efter frokost er det muligt at deltage i rundvisning og se noget af produktionen på Månsson A/S. Sæt kryds i tilmeldingsformularen for at lade os vide, om du ønsker at deltage i rundvisningen. 

Tilmelding til temadagen økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres

Økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres

Temadagen afholdes som en del af projektet Økologiske grønsagsfrø skal fremtidssikres, som er finansieret af Promilleafgiftsfonden for frugtavlen og gartneribruget (landbrugetsfonde.dk)