Arrangementet er afsluttet.

Temadag: Efterafgrøder

Efterafgrøder har potentiale til at øge jordens frugtbarhed, bidrage med tiltrængt kvælstof samt fastholde og mobilisere andre næringsstoffer i sædskiftet. Men hvilke effekter har de forskellige arter i en blanding, og hvordan påvirkes ukrudtstryk og jordstruktur af en kraftig efterafgrøde?

Kom med til Stenalt Gods, hvor Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Aarhus Universitet inviterer til markvandring i efterafgrøderne.

På markvandringen kommer vi til at se demoforsøg med forskellige multiblandinger sået på forskellige tidspunkter, samt et væld af andre efterafgrøder. I marken kan du blive opdateret på den nyeste viden om bl.a. biomassemålinger med satellit, samt estimering af forfrugtsværdi af efterafgrøden.

Program

10.00 Ankomst, kaffe og brød

10.30 Velkomst v/ økologisk landmand, Hans Fynbo

10.45 Rundvisning i efterafgrødeforsøg i projektet Kraftige Efterafgrøder v/ projektleder Dennis Weigelt Pedersen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

11.15 Biomassemåling med satellit v/ specialkonsulent Lars Egelund Olsen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

11.45 De langvarige sædskifteforsøg og efterafgrødernes betydning i sædskiftet samt foreløbige resultater fra CCRotate v/ seniorforsker Jim Rasmussen, Aarhus Universitet

12.15 Tak for i dag

Arrangementet afholdes som en del af projekterne "Kraftige efterafgrøder", som er støttet af Promilleafgiftsfonden for landbrug samt "CCRotate" og ”GrainsLegsGo”, som er er støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Fonden for Økologisk Landbrug.

Tid

26. oktober 2022

10.00 - 12.30

Lokation

Stenalt Land Og Skovbrug
Stenaltvej 8
8950 Ørsted

Rutevejledning

Arrangør

Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Aarhus Universitet

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning skal vi have din tilmelding senest 24. oktober 2022. Tilmeld dig via formularen her på siden.

Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen skal du klikke ind på https://icoel.dk/cookies/ og ændre dit samtykke til "Tillad alle".

Kontaktperson

Dennis Weigelt Pedersen, dewp@icoel.dk tlf: +45 41902012

Tilmelding

Projektstøtte

Arrangementet afholdes som en del af projekterne "Kraftige efterafgrøder", som er støttet af Promilleafgiftsfonden for landbrug samt "CCRotate" og ”GrainsLegsGo”, som er er støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Luk (Esc)