Samdyrkede multiafgrøder i praksis til malkekvæg
Se afgrøderne med egne øjne og bliv klogere på, hvorfor de passer ind i det selvforsynende kvægbrug, og hvordan de kan bidrage til fremtidssikring af gårdens udbytter, køerne, jordfrugtbarheden, klimaet og biodiversitet

Om arrangementet
På Ny Dyrvig, hvor Meie Peters og Henrik Helmig i 3 år bl.a. har arbejdet med multiafgrøder som tiltag for at blive selvforsynende med foder. Hør om deres erfaringer. Alle er vedkomne – både kollegaer, rådgivere og andre nysgerrige. Dagen vil give dig svar på:
- Hvilke afgrøder kan samdyrkes, når målet er at dyrke foder?
- Hvorfor kan samdyrkning af afgrøder være et middel til at opnå selvforsyning på kvægbrug?
- Hvilke fordele vil/kan det have for mine dyr?
- Hvordan kan multiafgrøder gøre en forskel for biodiversitet i marken?
- Hvordan kan multiafgrøder være positive for bedriftens klimaaftryk?
Tilmelding er nødvendig via formularen længere nede på siden senest den 12. juni 2023, kl. 12.00.
Program |
|
Kl. 10.00 | Kaffe og brød |
Kl. 10.15 | Velkommen hos Ny Dyrvig v/Jesper Fog-Petersen |
Kl. 10.20 | Præsentation af de fremspirende multiafgrøder v/Meie Peters og Henrik Helming, Ny Dyrvig. Seneste viden om jordfrugtbarhed, udbytter mm. ved samdyrkning af afgrøder v/ Jesper Fog-Petersen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug |
Kl. 10.55 | Erfaringerne med samdyrkede/-multi afgrøder til foder |
Kl. 11.10 | Hvordan påvirker multiafgrøder bedriftens klimaaftryk v/ Julie Cherono Schmidt Henriksen |
Kl. 11.25 | Samdyrkning øger biodiversiteten, men hvordan, hvor meget og hvorfor... Hør om funktionel biodiversitet v/Trine Ørum Schwennesen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug |
Kl. 11.40 | Udveksling af erfaringer og overvejelser |
Kl. 12.00 | Frokost – Sandwich og vand |
Arrangementet afholdes som en del af projektet Det Selvforsynende Kvægbrug, som er støttet af Promilleafgiftsfonden for landbrug.
