Samdyrkede multiafgrøder i praksis til malkekvæg

Se afgrøderne med egne øjne og bliv klogere på, hvorfor de passer ind i det selvforsynende kvægbrug, og hvordan de kan bidrage til fremtidssikring af gårdens udbytter, køerne, jordfrugtbarheden, klimaet og biodiversitet

Jesper Fog-Petersen

Om arrangementet

På Ny Dyrvig, hvor Meie Peters og Henrik Helmig i 3 år bl.a. har arbejdet med multiafgrøder som tiltag for at blive selvforsynende med foder. Hør om deres erfaringer. Alle er vedkomne – både kollegaer, rådgivere og andre nysgerrige. Dagen vil give dig svar på:

  • Hvilke afgrøder kan samdyrkes, når målet er at dyrke foder?
  • Hvorfor kan samdyrkning af afgrøder være et middel til at opnå selvforsyning på kvægbrug?
  • Hvilke fordele vil/kan det have for mine dyr?
  • Hvordan kan multiafgrøder gøre en forskel for biodiversitet i marken?
  • Hvordan kan multiafgrøder være positive for bedriftens klimaaftryk?

Tilmelding er nødvendig via formularen længere nede på siden senest den 12. juni 2023, kl. 12.00.

 

 

Program

   Kl. 10.00 Kaffe og brød
   Kl. 10.15 Velkommen hos Ny Dyrvig v/Jesper Fog-Petersen
   Kl. 10.20 Præsentation af de fremspirende multiafgrøder v/Meie Peters og Henrik Helming, Ny Dyrvig. Seneste viden om jordfrugtbarhed, udbytter mm. ved samdyrkning af afgrøder v/ Jesper Fog-Petersen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
   Kl. 10.55 Erfaringerne med samdyrkede/-multi afgrøder til foder
   Kl. 11.10 Hvordan påvirker multiafgrøder bedriftens klimaaftryk v/ Julie Cherono Schmidt Henriksen
   Kl. 11.25 Samdyrkning øger biodiversiteten, men hvordan, hvor meget og hvorfor... Hør om funktionel biodiversitet v/Trine Ørum Schwennesen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
   Kl. 11.40 Udveksling af erfaringer og overvejelser
   Kl. 12.00 Frokost – Sandwich og vand

 

Tilmelding til Samdyrkede multiafgrøder


Arrangementet afholdes som en del af projektet Det Selvforsynende Kvægbrug, som er støttet af Promilleafgiftsfonden for landbrug.