Ny teknik skal give større proteinudbytte fra græs

Kom tæt på afprøvning af nye teknikker, der skal sikre et højt proteinudbytte når grønne bioraffineringsanlæg skal udvinde protein fra græs, kløver og lucerne.

Den 31. august kan man på Aarhus Universitets udviklingsplatform for grøn bioraffinering i Foulum se den nyeste teknik, de er i gang med at teste.

Foruden demonstration af teknikken vil AU-medarbejderne fortælle om testens formål og perspektiver og hvilke foreløbige resultater de er nået frem til.

I forbindelse med arrangementet vil Aarhus Universitet fortælle om resultaterne af høst med forskellige metoder som er gennemført i forbindelse med projektet GoGrass. Indflydelsen på kvaliteten af græsset til bioraffinering af de forskellige høstmetoder, snitlængder, transport, opholdstider mm. vil blive belyst.

Der vil også være mulighed for at høre om de øvrige aktiviteter i projekterne Græs-prof og GoGrass, som teknikafprøvningerne er en del af.

Der vil også være mulighed for at høre om de øvrige aktiviteter i projekt Græs-prof, som teknikafprøvningen er en del af.

Tid

31. august 2022

13.00 - 15.00

Lokation

Blichers Alle 20
8830 Tjele

Rutevejledning

Arrangør

Aarhus Universitet og Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Kort

Se placering på AU Foulum.

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning, skal vi have din tilmelding senest fredag den 26. august. Tilmeld dig via formularen her på siden.

Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen skal du klikke ind på https://icoel.dk/cookies/ og ændre dit samtykke til "Tillad alle".

Kontaktpersoner

Erik Fog, landskonsulent, eikf@icoel.dk, tlf. 51 80 86 69

Morten Ambye-Jensen, maj@bce.au.dk, tlf. 93 50 80 09

Tilmelding

Arrangementet er en del af projekt Græs-prof, der er støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og af Promilleafgiftsfonden for Landbrug.

Luk (Esc)