Netværksmøde: Skovlandbrug og nøddeproduktion
Kom til netværksmøde hos Valnøddelauget og bliv klogere på skovlandbrug og nøddeproduktion i Danmark.

Om arrangementet
Interessen for at dyrke økologiske nødder i Danmark er stor, både i skovlandbrugssystemer og i plantager, og det er godt, for nødderne er efterspurgte af forbrugere, som ønsker en mere plantebaseret kost, og nøddetræer har samtidig positive effekter i landbrugs- og plantagedrift.
Kom til netværksmøde hos Valnøddelauget og hør om mulighederne for at producere nødder i Danmark. Se et veletableret skovlandbrug, få gode råd om plantning og management af frugt- og nøddetræer i skovlandbrug, bliv opdateret på regler og tilskudsmuligheder og mød andre med interesse for skovlandbrug og nøddeproduktion.
Program
10.00: Morgenkaffe, velkomst og introduktion v. Julie Rohde Birk og Maja Eline Petersen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
10:10: Opstart og drift af Valnøddelauget samt etablering af skovlandbruget v. Frans van der Woude
10.30: Rundvisning i skovlandbruget v. Frans van der Woude
11.30: Nødde- og frugttræer i skovlandbrug: plantning, management, sundhed og sygdomme v. Hanne Lindhard Pedersen, HortiAdvice
12:15: Økologisk frokost v. Havmøllen og netværk
13:00: Opdatering på regler for skovlandbrug, køb af planter (organicxseeds.dk) og tilskudsmuligheder, herunder frugt- og bærtillæg v. Birgit Ingvorsen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
13:45: Kørsel til Horseborg
14:00: Fremvisning af skovlandbrug på Horseborg v. Frans van der Woude
14.20: Opsamling og afrunding v. Julie Rohde Birk
14:30: Tak for i dag!
Skovlandbrug – et bæredygtigt landbrugssystem for planteavl og mælkeproduktion (ROBUST) og Lokalt producerede økologiske nødder
Netværksmødet afholdes som en del af projektet Skovlandbrug – et bæredygtigt landbrugssystem for planteavl og mælkeproduktion (ROBUST), som er støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Fonden for Økologisk Landbrug, samt af Lokalt producerede økologiske nødder, som er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

