Fagligt økologimøde ved Patriotisk Selskab og Syddansk Økologi

Vi skal høre om kombineret økologisk og biodynamisk drift, intelligente løsninger på rodukrudtsproblemer, fremtidens marked for økologiske plantebaserede fødevarer og ikke mindst om, hvad den nye CAP- og landbrugsreform betyder for os økologer.

Program

Kl. 13.00: Velkomst v. Patriotisk Selskab

Kl. 13.10: En ny dimension: Kombineret økologisk og biodynamisk drift v. Torben Matthiesen, Jennelgaard på Falster Torben Matthiesen har arbejdet med økologi siden 1998 og har igennem årene dyrket mange forskellige afgrøder såsom sukkerroer, edamamebønner og grønærter. Siden er der også kommet biodynamisk drift til på den moderne planteavlsbedrift på Falster. Torben er en inspirerende indlægsholder, som vil dele erfaringer fra sin økologiske og biodynamiske bedrift. Han vil bl.a. fortælle om kløver som grøngødning, krævende rækkeafgrøder og moderne teknologi samt sundt sædskifte og ukrudtsbekæmpelse.

Kl. 13.40: Hvad betyder den nye CAP- og landbrugsreform for økologisk drift? v. Birgit Ingvorsen, landskonsulent ved Innovationscenter for Økologisk Landbrug Hvilken betydning får reformen af EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) og den danske landbrugsplan 2023-2027 for økologiske bedrifter? Birgit Ingvorsen guider dig igennem de nye regler og deres betydning for netop økologiske bedrifter. Hun kommer bl.a. omkring landbrugsstøtten, tilskudsordninger, konditionalitet og muligheden for småbiotoper.

Kl. 14.40: Kaffepause og netværk

Kl. 15.00: Rodukrudt: Intelligente løsninger med fokus på timing v. Lars Egelund Olsen, specialkonsulent ved Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Bliv opdateret på den nyeste viden i kampen mod rodukrudt!
Rodukrudt er en stor udfordring på mange bedrifter. Lars Egelund Olsen har mange års erfaring med ukrudtsbekæmpelse i økologiske sædskifter. I dette indlæg vil han gå i dybden med, hvordan man løser udfordringerne med kvik og tidsler. Nøgleordet er intelligente løsninger med fokus på timing.

Kl. 15.30: Fremtidens marked for økologiske plantebaserede produkter v. Stefan Skov-Jespersen, direktør ved Grøn Fokus. Politisk er der høje ambitioner om en større produktion af plantebaserede fødevarer i Danmark. Hvordan kommer markedet for disse fødevarer til at se ud fremover? Hvile afgrøder vil være interessante og efterspurgte? Stefan Skov-Jespersen fra grossistvirksomheden Grøn Fokus gør os klogere på fremtidens marked for plantebaserede fødevarer og kommer med sin vurdering af mulighederne for økologisk produktion inden for dette område.

Kl. 16.00: Netværk og afslutning med øl og vand

Tid

15. december 2022

13.00 - 16.30

Lokation

Patriotisk Selskab
Ørbækvej 276
5220 Odense

Rutevejledning

Arrangør

Patriotisk Selskab, Syddansk Økologi og Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Pris og tilmelding

Arrangementet er gratis og åbent for alle, men kræver tilmelding af hensyn til forplejning.

Tilmelding kan ske til:

Arrangementet afholdes af projekt Omlægningstjek viden og kompetencer og er finansieret af

Luk (Esc)